Wijnmans kent de weg én de wijn

Bekijk onze wijnen
  • BOURGONDISCH GENIETEN
  • LEON'S CHOICE
  • OOGSTWIJNEN OPKOPEN

De mooiste wijn voor het juiste moment

Met Wijnmans biedt Leon in den Kleef een compleet aanbod van de mooiste wijnen voor het juiste moment. Van oogstwijn tot feestwijn en van bewaarwijn tot de perfecte wijn voor ‘tussendoor’. En voor wie kiezen lastig vindt, zijn er de verrassende tips in de vaste rubriek Leons Choice. Hierin vertelt Leon echt alles over bijpassende wijnen voor diverse wisselende seizoensgebonden en memorabele momenten.

DE ALLERFIJNSTE VOORJAARSWIJNEN OM DE LENTE MEE TE VIEREN

Het voorjaar is het seizoen bij uitstek om te proeven aan het buitenleven. We trekken er massaal op uit en vieren bijzondere feestdagen als Koningsdag en Bevrijdingsdag buiten. Met elkaar heffen we het glas op vrijheid, samenzijn. We voelen de eerste warme zonnestralen en ervaren een nieuwe start. Bij zulke mooie dagen horen mooie wijnen. Wijnmans weet precies die frisse voorjaarswijnen te vinden die passen bij de paasdagen en alle andere fijne momenten die bij de lente horen.

VOORPRET MET WIJN: DAT IS DE BESTE ZOMERVAKANTIE

In de zomer trekken we eropuit richting zon, zee, strand, platteland, bos en stad. We doen mooie ervaringen op, zien prachtige dingen en genieten van nieuwe smaken. Om alvast in de sfeer te komen proeven we maar wat graag voor. In de avonduren en weekenden drinken we wijn uit de streek waar we naartoe gaan en dromen in gedachten weg richting de gekozen vakantiebestemming.

"Wijnmans levert wijnen uit alle continenten en brengt vakantiebelevingen van over de hele wereld bij de klanten thuis."

Leon in den Kleef

"En voor hen die ‘de speciaaltjes’ zoeken, is er Leons Choice: hier vinden wijnliefhebbers verrassende en exclusieve tips."

Leon in den Kleef

"Het najaar draait om andere smaakbelevingen en Wijnmans weet precies hoe we dat bereiken. Met stevig en donkerrood, kruidig en vettig wit."

Leon in den Kleef

Wijnmans vindt voor iedereen de juiste wijn voor het juiste moment. Altijd en overal.

Bekijk onze wijnen

WAAROM WILDWIJNEN ZO ONGELOOFLIJK GOED BIJ DE HERFST PASSEN

We zoeken naar warmte en gezelligheid en brengen steeds meer tijd binnen door. Het liefst met familie, partner en vrienden. Bij zulke mooie momenten verlangen we naar hartverwarmende smaken. Herfstwijnen en wildwijnen waarin we donker fruit, specerijen als kaneel en vanille en misschien een vleugje chocolade proeven. Het najaar draait om andere smaakbelevingen en Wijnmans weet precies hoe we dat bereiken. Met stevig en donkerrood, kruidig en vettig wit. In ieder geval wijn met karakter, waarvan we ontspannen en een beetje gloeien.

HOE BIJZONDERE WIJNEN KERST EN OUD EN NIEUW NOG MOOIER MAKEN  

De feestdagen: met z’n allen aan de grote tafel, die gedekt is met blinkend servies en schitterend kristal. Gouden glitters en rode sterren, engelenhaar op het tafelkleed. Hier en daar een klein pakje, naambordjes bij iedere stoel. Gourmetten, kaasfonduen of een zesgangendiner: hoe we de kerst ook vieren, wijn smaakt overal goed bij. Dat geldt natuurlijk ook voor Oudjaarsavond en Nieuwjaarsdag. We schenken rood, wit, rosé, dessertwijn en bubbels. Wijn is onlosmakelijk verbonden met de feestdagen.

BEWAARWIJNEN ZIJN EEN INVESTERING IN HERINNERINGEN EN GELUKSMOMENTEN

Er zijn buren, collega’s of oud-studiegenoten over de vloer. ‘Wat doe jij tegenwoordig?’ klinkt al snel. Wat is er mooier om de gasten naar de wijnkelder te leiden en het ze met eigen ogen te laten zien? Trots show jij jouw bewaarwijnen. Iedere wijn met zijn eigen verhaal, van geboortedag tot wereldreis en van première tot uitzonderlijke prestatie. Er ontstaan prachtige gesprekken over momenten van betekenis. Allemaal herinneringen gebotteld in flessen voor de eigen wijncollectie. Tenslotte kan een bewaarwijn natuurlijk ook een prachtig geschenk zijn bij een jubileum, afscheid, huwelijk of afstuderen.

HOE TE PROFITEREN VAN DE NIEUWSTE TREND: OOGSTWIJNEN OPKOPEN

We weten dat iedere wijnboer zijn unieke teeltproces, bijzondere kwaliteit en specifieke smaak kent. Maar soms oogsten wijnboeren wel héél bijzondere wijnen. Bijvoorbeeld wanneer er een bepaalde wind over de wijngaard heeft gewaaid of er uitzonderlijk veel of weinig zonuren zijn geweest. Door nauwe contacten met wijnboeren uit iedere windstreek maakt Leon van Wijnmans mogelijk dat klanten deze bijzondere wijnen rechtstreeks en tegen lage prijzen kunnen kopen. Zij kunnen inschrijven per liter of aantal flessen en profiteren op unieke wijze van het collectief opkopen van oogstwijnen.

De allerfijnste voorjaarswijnen om de lente mee te vieren

Wijnamsn_De allerfijnste voorjaarswijnen om de lente mee te vieren_325 mrt Het zonnetje breekt door, de thermometer tikt voorzichtig de 20 graden aan: het voorjaar start. Tijd om het zeil van het tuinmeubilair af te halen en de buitenterrassen op te zoeken. Langzaamaan ... lees verder

Bewaarwijnen zijn een investering in herinneringen en geluksmomenten

Wijnmans_Bewaarwijnen zijn een investering in herinneringen en geluksmomenten_128 jan Steeds vaker vertellen mensen over bewaarwijn. Bijzondere wijn die de moeite van het bewaren waard is. Omdat de wijn uit het geboortejaar van een dierbare komt, een geschenk bij een bijzondere ... lees verder

Hoe bijzondere wijnen kerst en oud en nieuw nog mooier maken

Wijnmans_Hoe bijzondere wijnen kerst en oud en nieuw nog mooier maken_103 dec De feestmaanden draaien om samenzijn met familie en naasten, gastvrijheid en gulheid, genieten. We kijken vaak reikhalzend uit naar de gezelligheid die hoort bij Kerstmis en Oud en Nieuw. Bij het ... lees verder

Waarom wildwijnen zo ongelooflijk goed bij de herfst passen

Wijnmans_Waarom wildwijnen zo ongelooflijk goed bij de herfst passen_108 okt Wijn bij wild: is daar veel over te zeggen? Het antwoord is ja. Zoals bokbier hoort bij de herfst, horen wildwijnen dat ook. Na een lange zomer en actief buitenleven is het weer tijd voor het ... lees verder

Hoe te profiteren van de nieuwste trend: oogstwijnen opkopen

Wijnmans_Hoe te profiteren van de nieuwste trend: oogstwijnen opkopen_213 aug Zelf wijn inkopen is populair maar ook nog weleens lastig en door ingewikkelde lijnen soms lang zo romantisch niet. In online webshops kunnen we wijnen zoeken en bestellen; alles is op voorraad en... lees verder

Voorpret met wijn: dat is de beste zomervakantie

Wijnmans_Voorpret en nagenieten met wijn dat is de beste zomervakantie_318 jun In de zomer trekken we eropuit richting zon, zee, strand, platteland, bos en stad. We doen mooie ervaringen op, zien prachtige dingen en genieten van nieuwe smaken. Om alvast in de sfeer te komen ... lees verder
Scroll naar boven