Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

« Terug

Hoe bijzondere wijnen kerst en oud en nieuw nog mooier maken

Wijnmans_Hoe bijzondere wijnen kerst en oud en nieuw nog mooier maken_103 dec

De feestmaanden draaien om samenzijn met familie en naasten, gastvrijheid en gulheid, genieten. We kijken vaak reikhalzend uit naar de gezelligheid die hoort bij Kerstmis en Oud en Nieuw. Bij het kerstdiner pakken we graag flink uit met een zalige wijn bij iedere gang. Met een diner op oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag gebeurt dit overigens – terecht – ook steeds vaker.

Met z’n allen aan de grote tafel, die gedekt is met blinkend servies en schitterend kristal. Gouden glitters en rode sterren, engelenhaar op het tafelkleed. Hier en daar een klein pakje, naambordjes bij iedere stoel. Gourmetten, kaasfonduen of een zesgangendiner: hoe we de kerst ook vieren, wijn smaakt overal goed bij. We schenken rood, wit, rosé, dessertwijn en bubbels. Wijn is onlosmakelijk verbonden met de feestdagen.

Bekijk onze wijnen

Kerstwijn is het grootste compliment dat we onze versbereide, oog- en tongstrelende, met de kinderen gemaakte, door de poelier voorbereide, volgens recept bereide gerechten kunnen geven. Alles moet kloppen, van begin tot eind. Kerstwijnen zijn daarbij wat Wijnmans betreft onmisbaar. Omdat smaken verschillen biedt Wijnmans wijnen aan die goed aansluiten bij belevingen zoals wij die zelf willen hebben. Diepgang, frisheid, een prikkeltje, complexe smaken: het kan allemaal.

Tijdens oudejaarsavond drinken we van oudsher ook voldoende wijn. Sommigen bewaren ‘de bubbels’ voor middernacht, anderen trekken bij of na het diner alvast een mousserende wijn zoals sekt, cava of prosecco open. Er is genoeg om op te proosten als we terugblikken op al het oude en voornemens uitspreken voor het nieuwe jaar. En klokslag twaalf uur knallen de echte bubbels: champagne! Een jaarwisseling zonder champagne is onmogelijk.

Bekijk onze wijnen

The day after. Nieuwjaarsdag is een bijzondere dag. We zijn misschien wat moe van de afgelopen nacht en vaak al bijna verzadigd door al het eten en drinken. Traditiegetrouw gaan we vandaag op visite bij familie of vrienden, om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen.  Voor we het weten is het tóch wel erg gezellig om zo samen te zijn. Dat vraagt om een glaasje. Een mooie bubbel is de kroon op het gezamenlijk inluiden van het nieuwe jaar. In Leons Choice valt van alles te lezen over exclusieve, verrassende en gewoon lekkere bubbels.

Bekijk onze wijnen

« Terug

Scroll naar boven