Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

« Terug

De allerfijnste voorjaarswijnen om de lente mee te vieren

Wijnamsn_De allerfijnste voorjaarswijnen om de lente mee te vieren_325 mrt

Het zonnetje breekt door, de thermometer tikt voorzichtig de 20 graden aan: het voorjaar start. Tijd om het zeil van het tuinmeubilair af te halen en de buitenterrassen op te zoeken. Langzaamaan is het een uurtje langer licht, kruipen we met familie en vrienden bij elkaar met de bijzondere paasdagen en genieten we van al die extra vrije dagen en lange weekenden. Het is dé tijd voor frisse witte en rosé wijnen.

Wijnmans weet precies welke wijnen bij deze momenten passen. Gedreven door jarenlange ervaring en persoonlijke passie zoekt Leon in den Kleef voor de klanten van Wijnmans altijd en overal naar de beste wijnen. Voor de ommezwaai in het voorjaar van rood naar wit is lekkere frisse wijn nodig. Wijn die de zintuigen prikkelt: de lente in een glas. Elegante lichte voorjaarswijnen die perfect passen bij brunch, lunch en diner.

Bekijk onze wijnen

Het voorjaar is het seizoen bij uitstek om te proeven aan het buitenleven. We trekken er massaal op uit en vieren bijzondere feestdagen als Koningsdag en Bevrijdingsdag buiten. Met elkaar heffen we het glas op vrijheid, samenzijn. We voelen de eerste warme zonnestralen en ervaren een nieuwe start. Bij zulke mooie dagen horen mooie wijnen. Wijnmans weet precies die frisse voorjaarswijnen te vinden die passen bij de paasdagen en alle andere fijne momenten die bij de lente horen.

Wie aan het voorjaar denkt, denkt ook aan asperges. Terecht natuurlijk. Het aspergeseizoen is betrekkelijk kort; in Nederland duurt het ongeveer twee maanden. De eerste asperges steken in de lente de kop op. Het witte goud is tot ongeveer eind juni vers te verkrijgen in horeca en supermarkt.  Bij zowel witte als groene asperges horen passende wijnen, zoals Frühlings wijnen. Wijnmans weet er alles van en tipt klanten met verstand en gevoel over ultieme combinaties als deze.

Bekijk onze wijnen

En voor hen die ‘de speciaaltjes’ zoeken, is er Leons Choice: hier vinden wijnliefhebbers verrassende en exclusieve tips. Met deze vaste rubriek brengt Leon bijpassende en juiste wijnen voor wisselende momenten onder de aandacht. Het voorjaar kan hier uiteraard niet in achterblijven. Lees alles over fris wit en fruitig rosé, tintelende smaken en zalige momenten en schenk gegarandeerd de beste wijntjes tijdens jouw paaslunch, tuin-, buiten- of voorjaarsfeest.

Juiste wijn voor het juiste moment

« Terug

Scroll naar boven